A székely zászló mellé kerül a meleg közösség szimbóluma?

A Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt arra kérte pénteken nyílt levélben Tarlós István főpolgármestert, hogy a szombati melegfelvonulás, a Budapest Pride idejére tűzze ki a székely zászló mellé a városháza homlokzatára a meleg közösség szimbólumát.

„Egy szabadságért kiálló, a jogegyenlőségért küzdő kisebbség zászlaját hoztam el Önnek, azzal a kéréssel, hogy tűzze ki azt a budapesti Városháza kapuja fölé. Mivel tudom, hogy szívén viseli a kisebbségek ügyét, és az autonómiájukért küzdő székelyek zászlaját már kitűzte hivatalára, biztos vagyok benne, hogy ezt a gesztust is meg fogja tenni” – írta Facebook-oldalán a párt egyik alapítója, Bősz Anett.

A levél szerint a liberálisok bíznak abban, hogy a székely kisebbséghez tartozók nemzetiségi jogai többé nem szenvednek sérelmet egy uniós tagországban, Romániában. Ugyanilyen fontosnak tartják azt is, hogy nemi orientációja miatt se érhessen senkit hátrányos megkülönböztetés egy uniós tagállamban, Magyarországon.

A szombati Budapest Pride felvonulás a június 30-án elkezdődött melegfesztivál csúcspontja a magyar fővárosban. A tömeg a Hősök teréről indul helyi idő szerint 16 órakor, a szervezők több ezer résztvevőre számítanak.

Kimaradt?