Az utolsó külföldi szavazókörzetek is bezártak

Valamennyi külföldi szavazókörzetnél lezárult a voksolás az államfőválasztás második fordulójában. Utoljára – romániai idő szerint hétfő reggel 7 órakor – az Amerikai Egyesült Államok nyugati partvidékén levő szavazóhelyiségek zártak be.

A vasárnap 21 órai romániai urnazárást követően az időeltolódás miatt Argentínában, Brazíliában, Kanadában, Chilében, Kolumbiában, Kubában, Mexikóban, Peruban, az USA-ban, Uruguayban és Venezuelában még folytatódott a szavazás, helyi idő szerint 21 óráig.

A külföldön kialakított 835 szavazókörzetnél 926 574 választópolgár adta le voksát az államfőválasztás vasárnapi második fordulójában. További 17 503-an levélben szavaztak, így a külföldön élők közül összesen 944 077 polgár élt szavazati jogával.

A diaszpórában élők közül a legtöbben – több mint 190 ezren – Olaszországban szavaztak, az Egyesült Királyságban több mint 170 ezren, Németországban több mint 154 ezren, Spanyolországban több mint 131 ezren, a Moldovai Köztársaságban több mint 52 ezren, Franciaországban 45 ezren éltek választójogukkal.

A külföldön élő román állampolgárok három napon át szavazhattak az elnökválasztás mindkét fordulójában.

Kapcsolódók

Kimaradt?