Őrizetbe vették a Fany cég tulajdonosát

Őrizetbe vette pénteken a korrupcióellenes ügyészség a Fany szállítási cég tulajdonosát, az üzletember feleségét és a Román Útügyi Hatóság (ARR) egyik igazgatóját. Ștefan Eronim Cadart és nejét, Olezia Cadart megvesztegetéssel és pénzmosással, Daniela Dobrilát pedig csúszópénz elfogadásával gyanúsítják – számolt be a voceatransilvaniei.ro.

Állítólagos bűncselekményeik ahhoz a versenytárgyaláshoz kapcsolódnak, amelyet az illetékes hatóság írt ki a múlt év végén a vidéki közszállítás 2015-ig szóló lebonyolítására. A licitet megyénként hirdették meg a tömegközlekedési vállalatok számára.

Az ügyészek szerint a Fany cég Kolozs megyében szerette volna minél több útvonalra megszerezni a személyszállítás jogát. Tulajdonosa ehhez kérte az ARR bukaresti igazgatójának segítségét. Daniela Dobrilă kenőpénzért cserében bizalmas adatokat szolgáltatott ki Cadaréknak: a konkurens cégek árajánlatait és dokumentációit. Ezek birtokában a Fany több licitet könnyűszerrel megnyert.

Az ügyészek szerint az ARR igazgatója egy személygépkocsit, egy televíziót, egy mp3-lejátszót, ruhaneműket és 10 ezer lejt kapott a Fany tulajdonosától a szolgáltatásaiért. A csúszópénz összértéke 12 ezer euró.

Kimaradt?