Melanie Griffith lánya fog játszani A szürke ötven árnyalatában

Dakota Johnson amerikai színésznő kapta Anastasia szerepét E. L. James A szürke ötven árnyalata című bestsellerének filmváltozatában.

A trilógia brit szerzője hétfőn honlapján ismertette, hogy az erotikus regény hősnőjét, Anastasia Steelt Dakota Johnson játssza, Christian Greyt pedig a "nagyszerű és tehetséges" brit színész, a 33 éves Charlie Hunnam alakítja a készülő filmben.

A szürke ötven árnyalata az irodalomszakos egyetemista Ansatasia és a karizmatikus vállalkozó, Christian szenvedélyes kapcsolatáról szól. A regény 2011-ben jelent meg, nyomban a bestsellerlisták élére került és "kulturális jelenségé" vált. A kritikusok által "mamipornónak" csúfolt munka James bemutatkozó írása. Nagy-Britanniában puhafedelű trilógia még soha nem érte el olyan gyorsan az egymillió eladott példányszámot, mint ez a trilógia.

A filmjogokat a Universal Pictures és a Focus Features szerezte meg. A 23 éves Johnson - Don Johnson és Melanie Griffith lánya - korábban divatmodellként tűnt fel, majd színésznőként is kipróbálta magát, többek között az Ötéves jegyesség című vígjátékban szerepelt. Hunnamet utoljára a Tűzgyűrű című filmben láthatta a közönség.

A szürke ötven árnyalatát Sam Taylor-Johnson rendezi, a produkció jövőre kerül a mozikba. Az E. L. James valójában írói álnév: a trilógia Londonban élő szerzőjének igazi neve Erika Leonard.

Kimaradt?