banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Végleg bezárják a marosnémeti hőerőművet, fázhatnak a dévaiak

A hőerőmú alkalmazottai korábban többször tüntettek Déván a létesítmény újraindításáért | Fotó: AgerpresNulla esély van arra, hogy újraindítsák a marosnémeti hőerőművet - jelentette ki hétfő este a dévai polgármester. Florin Oancea szerint a hőerőműnek jelen pillanatban sem szene, sem környezetvédelmi engedélye nincs.

Az elöljáró hozzátette: a dévai önkormányzat napirenden van a szolgáltató számláinak törlesztésével. Oancea azt mondta: mindent megtettek, „ami törvényesen lehetséges”, és emlékeztetett: a hőerőmű problémái nem egy hónapja, hanem évekkel ezelőtt kezdődtek.

Hozzátette: a helyi önkormányzat hatmillió lejt különített el arra, hogy októberig hőközpontokat szereljen a város tanintézményeibe, mert az iskolákban nincs fűtés. A polgármester a lakosságnak is egyéni hőközpontok felszerelését ajánlja, és ez ügyben önkormányzati segítséget ígért a rászorulóknak.

Az elöljáró véleménye szerint az erőmű egyáltalán nem fog újraindulni.A marosnémeti hőerőmű pénteken negyedszerre állt le az elmúlt fél évben szénhiány miatt. Mintegy 22 ezer dévai lakos maradt fűtés nélkül, az iskolákban online oktatásra tértek át, mert az osztálytermekben hideg volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?