Új romániai légitársaság indul

Az Air Connectnek egyelőre csak charter járatai lesznek, melyek Görögországba, Törökországba és Bulgáriába repülnek.

Napokon belül megkezdi működését a hazai tulajdonban levő Air Connect, jelentették be a cég vezetői. A légitársaság első, 68 férőhelyes ATR-72 típusú gépe múlt csütörtökön landolt Bukarestben. A cég kezdetben charter járatokat fog üzemeltetni, később pedig menetrendszerű járatai is lesznek.Az Air Connect első gépe | Fotó: Facebook/ Air Connect

Idén nyáron Görögországba, Törökországba és Bulgáriába repülnek az Air Connect gépei. Augusztusban egy újabb ATR-72-est állítanak üzembe, 2023 folyamán pedig további két repülővel bővül majd a járműpark.

Az Air Connect indulását eredetileg tavaszra tervezték, azonban időközben júliusra tolódott. A vállalat belföldi célállomásai között Marosvásárhely, Nagyvárad, Nagybánya, Nagyszeben és Temesvár is szerepel, melyeket Bukaresttel kötnének össze.

Az Air Connect romániai üzletemberek tulajdonában van. Ez a negyedik hazai tőkéjű légitársaság az állami tulajdonban levő Tarom, a fapados Blue Air és a kizárólag charter járatokat működtető Animawings mellett. Papíron létezik egy ötödik társaság is, a nagyváradi és a Bihar megyei önkormányzat közös tulajdonában levő, 2021-ben létrehozott Air Oradea, melynek egyelőre nincsenek járatai.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?