Több mint 2500 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra

Összesítette az Európai Projektek és Beruházások minisztériuma a kis- és közepes vállalkozások számára kiírt 411-es programra beérkezett pályázatokat. Összesen 2517 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és de minimis támogatási programba. A program költségvetése több, mint 400 millió euró, ezt az összeget uniós támogatásból fedezik – tájékoztat közleményében az RMDSZ.

„Elsődleges feladatunk, hogy segítsünk a romániai vállalkozásoknak kilábalni a koronavírus okozta nehézségekből. Ezért különösen örülök, hogy ennyi vállalkozó élt a lehetőséggel. Ilyenkor érzem, hogy a befektetett munkánk meghozza a gyümölcsét. Arra fogunk törekedni a jövőben is, hogy minél több támogatással és lehetőséggel segítsük vállalkozóinkat a talpraállásban” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az Európai Projektek és Beruházások Minisztériumának államtitkára.

Fotók: rmdsz.ro

A pályázatok elbírálása két ütemben valósul meg. Az első az automatikus értékelés, azok a projektek, amelyeket adminisztratív okok miatt kizártak a pályázók köréből, valamint azok, amelyek nem érték el a minimális pontszámot (60 pont), elutasító határozatot kapnak az IMM Recover platformon keresztül. Ezt a határozatot megfellebezhetik az érintett vállalkozások.

A minimum 60 pontot elért pályázatok esetében elkezdődik a kiértékelés második szakasza, emiatt a csatolmányban feltüntetett rangsor még változhat. A finanszírozási szerződések aláírása szeptember 16-án kezdődik és legkésőbb 2022. 12. 31-ig tart. A vállalkozások listája elérhető a minisztérium honlapján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?