banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Jóváhagyta az EB a járvány által érintett romániai kkv-knak szánt támogatási programot

Jóváhagyta az Európai Bizottság (EB) azt a 358 millió euró (1,772 milliárd lej) összegű programot, amellyel a koronavírus-járvány és a pandémia megfékezésére hozott korlátozó intézkedések által leginkább érintett kis- és közepes vállalkozásokat tervezi támogatni a román állam.

Az EB szerdai közleménye szerint a támogatást a termelőtevékenységekbe történő beruházáshoz kérhetik a cégek, és összege nem haladhatja meg az egymillió eurót kedvezményezettenként.

A programban olyan kkv-k vehetnek részt, amelyek a járvány által leginkább sújtott ágazatokban, például a feldolgozóipar, az építőipar, a nagy- és kiskereskedelem, gépjárművek és motorkerékpárok javítása vagy szállítás és a raktározás terén tevékenykednek.

Azok a 2018. december 31-e előtt alapított cégek jogosultak a támogatásra, amelyeknek 2019-ben volt profitjuk. Becslések szerint 4000 vállalat részesülhet a támogatásból.

A Bizottság megállapította, hogy a program összhangban van az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes uniós szabályokkal, ezért nincs akadálya a jóváhagyásának - olvasható a közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?