Romániába jön a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca

Jelenleg 7 ezernél több Wendy’s márkanevű gyorsétterem működik szerte a világban.

Romániába jön a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca, a Wendy’s, adta hírül az economica.net. “A Wendy’s bejelenti két, Írországra és Romániára vonatkozó franchise fejlesztési szerződés aláírását, melyek a márka fejlesztési célkitűzéseit támogatják” – közölte az amerikai vállalat. A cég az évtized végéig éttermek százainak a megnyitását tervezi Európában.Fotó: Facebook/Wendy's

A Wendy’s márkanévvel működő első romániai gyorséttermek megnyitása 2025-ben várható. Ezeknek a McDonald’s és a KFC lesznek a legfontosabb konkurensei. A romániai egységek franchise rendszerűek lesznek, ami azt jelenti, hogy a tulajdonosok helyiek, az anyavállalat csak a márkát és az éttermek működtetéséhez szükséges ismereteket, a know-how-t adja.  

„Folytatjuk az utazást, hogy afelé, hogy fokozott globális jelentőségű márkává váljunk. Európai egy stratégiai növekedési piac, mely fokozott prioritást jelent a Wendy’s nemzetközi jelenténének a növelése szempontjából” – nyilatkozta E.J. Wunch, a The Wendy’s Company nemzetközi terjeszkedésért felelős elnöke.

Az első Wendy’s étterem 1969-ben nyílt meg. A vállalat jelenleg világszerte 7 ezernél több étterme van. A tavalyi árbevétele 2,18 milliárd dollár volt, a bruttó nyeresége pedig 1,3 milliárd dollár.   

 

Kapcsolódók

Kimaradt?