banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Rekordszintű éves nyereséget ért el a Ryanair, mivel az utasszám meghaladta a Covid előtti szintet

A Ryanair fapados légitársaság hétfőn eddigi legjobb éves nyereségéről számolt be, mivel az utas- és bevételnövekedés ellensúlyozta a jelentősen magasabb működési költségeket, de az üzemeltető gyengébb árképzési környezetről számolt be a folyó negyedévben – írja a CNBC-t idézve a News.ro.

A dublini székhelyű Ryanair közölte, hogy a 2024 márciusával zárult évben az adózás utáni nyereségük 34%-kal 1,92 milliárd euróra (2,09 milliárd dollár), míg a bevételük 25%-kal 13,44 milliárd euróra emelkedett az előző évhez képest. A légitársaság 184 millió utast szolgált ki, 23%-kal többet, mint a Covid-járvány előtt. A nagyobb forgalom és a viteldíjak emelkedése segített a Ryanairnek leküzdeni a költségek emelkedését: a működési költségek 24%-kal, a légitársaság üzemanyagköltsége pedig 32%-kal nőtt. A légitársaság 700 millió eurós részvény-visszavásárlási programot is bejelentett, amely Neil Sorahan pénzügyi igazgató szerint a „nagyon erős” mérleget tükrözi.

Többet utaztak az emberek, jobb évet zárt a Ryanair | Fotó forrása: Pexels

„Nagyon sok prioritásunk volt: a Covid után visszaállítani a dolgozóink fizetését, béremelést végrehajtani, adósságot törleszteni. A kötvényeket pedig visszafizettük, a tavalyi év végén már 1,4 milliárdos bruttó készpénzállományunk volt, és ezért az igazgatótanács most már bízik a rendszeres osztalékprogramban, hogy a 700 milliót ténylegesen visszaadjuk a részvényeseknek” – mondta Sorahan. A Ryanair dublini tőzsdén jegyzett részvényei 0,46%-ot estek az adatok közzététele után, a Deutsche Bank elemzői rámutattak, hogy az utóbbi időben a vártnál gyengébben alakultak az árfolyamok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?