Ők a leggazdagabb magyarok 2023-ban

A nagyváradi Teszári Zoltán a 6. helyet foglalná el a magyarországi toplistán a hozzávetőleg 800 millió eurós vagyonával.

Huszonkettedik alkalommal készítette el a legnagyobb vagyonnal rendelkező magyarok toplistáját a 100 leggazdagabb magyar című magazin. Ebből kiderül, hogy a gazdagokon nem fog a válság és az infláció, ugyanis a lista összeállítói 7655,2 milliárd forintra becsülték a leggazdagabb száz magyar összvagyonát, ami 1431,7 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi értéket.Mészáros Lőrinc | Fotó: Facebook/Mészáros Lőrinc

100 Leggazdagabb 2023 első tíz helyezettje megegyezik a tavalyiakkal. Az élen továbbra is Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor állnak, mindketten jelentős mértékben növelték előnyüket a többi nábobbal szemben. Mészáros a tavalyi 480 milliárdról idén 660 milliárd forintra (1,77 milliárd euró) növelte becsült vagyonát, ami közel 40 százalékos gyarapodás egy válságos év leforgása alatt.

Ennek ellenére a vízvezeték-szerelőből lett milliárdos előnye csökkent az OTP elnök-vezérigazgatójával, Csányival szemben, ugyanis tavaly a kettejük közötti különbség még 60 milliárd forint volt, idén azonban már csak 50 milliárd. Természetesen ehhez az kellett, hogy a márciusban hetvenedik születésnapját ünneplő bankvezér Mészárosnál is nagyobb ütemben, több mint 45 százalékkal növelje tavalyi vagyonát, 610 milliárd forintra (1,64 milliárd euró). A harmadik helyen Felcsuti Zsolt, a Magyar Gyáriparosok Szövetségének társelnöke áll 460 milliárd forinttal (1,23 milliárd euró).

Egy év alatt a tíz leggazdagabb magyar vagyona összesen 783 milliárd forinttal, 3560,5 milliárd forintra növekedett. A gyarapodás mértékét jól jelzi, hogy az idei növekmény önmagában is sokkal nagyobb, mint amekkorára 2002-ben, az első ilyen lista kiadásakor becsülték az összvagyont.

A leggazdagabb erdélyi magyar, Teszári Zoltán vagyonát tavaly 800 millió euróra becsülték, ami a jelenlegi árfolyamon 296 milliárd forintnak felel meg. Ezzel az összeggel a hatodik helyet foglalná el a magyarországi rangsorban.

Kapcsolódók

Kimaradt?