Megnyílt az első romániai online bank

A pénzintézet egyelőre kizárólag román állampolgárságú magánszemélyeknek nyújt szolgáltatásokat.

Salt Bank néven online bank nyílt Romániában – jelentette be csütörtökön a pénzintézet.Fotó: Pixabay

Az új bank teljesen egészében digitális, nincsenek fiókjai, a szolgáltatásai kizárólag az alkalmazásán keresztül vehetők igénybe, telefonos ügyfélszolgálata azonban van. Az ügyfelek egy hónapban legfeljebb 900 lejt vehetnek fel a folyószámlájukról. A Salt Bank a nagy-britanniai Engine by Starling Bank digitális infrastruktútráját használja.

A Salt Bank egy 80-100 millió eurós befektetés révén jött létre, idézi az economedia.ro Gabriela Nistor vezérigazgatót. Az előzetes tervek szerint a működés harmadik évében kellene nullszaldóssá, utána pedig nyereségessé válnia.

A pénzintézetnek jelenleg 200 főállású alkalmazottja és külső munkatársa van, ami az év végére 300 főre nő majd. Az idei évre vonatkozó célkitűzés 250 ezer ügyfél, három év múlva pedig 1 millió.

A Salt Bank jelenleg kizárólag román állampolgárságú magánszemélyeknek nyújt szolgáltatásokat. Ezeket két lépcsőben az egyéni vállalkozókra és a cégekre is ki fogják terjeszteni. A Salt Bank online alkalmazása Románián kívül Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában elérhető.      

Kapcsolódók

Kimaradt?