Még mindig olcsóbb az elektromos autók üzemeltetése, de fordulhat a kocka

Egyre kevesebb ingyenes töltőhely áll az autósok rendelkezésére, a villanyáram pedig folyamatosan drágul.

Bár a villanyáram ára az eget verdesi, Romániában még mindig olcsóbb elektromos személygépkocsit üzemeltetni, mint belsőégésű motorost. Az ingyenes töltőhelyek száma csökkent az elmúlt időszakban, de még mindig van belőlük, ezeknél a helyi önkormányzat vagy egy-egy áruházlánc állja a költségeket, melynek a parkolójában találhatók.Fotó: Agerpres

„Nálunk augusztus 4. óta fizetős a feltöltés. Azóta nem nagyon jönnek az autósok” – mondta a nagyváradi Körös áruház melletti parkoló őre. A parkolóban épp egy Mercedes EQB SUV-ot töltött a tulajdonosa, aki miden bizonnyal úgy gondolta, hogy megengedheti magának az 1,79 lej/kWh-s áramot, ha már az autóra kifizetett több mint 50 ezer eurót.

Az aradi töltőknél 2 lej körül van 1 kWh elektromos energia átlagára – mondta Varga Norbert elektromos autószakértő. A Maros-menti városban az elmúlt hónapokban a legtöbb töltőhely fizetőssé vált, már csak az egyik hipermarket parkolójában ingyenes a feltöltés. „Egy elektromos autó üzemeltetése a jelenlegi árak mellett is olcsóbb, mint a hagyományos meghajtásúaké. Ez mindig is az lesz, arról nem is beszélve, hogy a javításra is sokkal kevesebbet kell költeni, mivel alig van bennünk olyasmi, ami elromolhat vagy elkophat” – nyilatkozta a szakértő a Maszolnak.

A hazai töltőhelyeken a villanyáram ára 1,67 lejnél kezdődik. Ennyibe a váltóáram kerül az E.ON Drive töltőinél, míg az egyenáram 2,22 lej/kWh. Az EV Connect 1,89 és 2,32 lej/kWh-a tarifával dolgozik, a MOL Plugee esetében pedig a cég stabil, regisztrált kliensei 1,75, illetve 2,25 lejt fizetnek, az alkalmi ügyfelek pedig 1,95 vagy 2,35 lejt 1 kWh elektromos energiáért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Romániában jelenleg a Dacia Spring a legelterjedtebb elektromos autó – tette hozzá Varga Norbert. Ennek a gyártó által megadott átlagos fogyasztása 14 kWh/100 km. Varga Norbert szerint a valós fogyasztás 100 kilométeren éves átlagban 15 kWh körül van, városban 13 kWh, országúton pedig 17 kWh. Amennyiben egy Dacia Spring-tulajdonos 1,79 lejes árammal tölti fel a járművét, 26,85 lejbe kerül 100 km megtétele. Ha 2,35 lejes tarifával tölt, akkor a költség 35,25 lejre nő.

Ez még mindig kisebb, mint amennyit egy benzines Dacia Logan esetében kell kiadni az üzemanyagra. Ha 6 literes fogyasztással, s 6,75 lejes benzinárral számolunk, akkor ez utóbbival 40,5 lejbe kerül 100 km megtétele, legalább 15 százalékkal többe, mint egy elektromos Dacia esetében.

Mit hoz a jövő?

Nem biztos, hogy 2-3 hónap múlva még mindig az elektromos autók javára billen majd a mérleg nyelve, mivel az áram ára folyamatosan nő, míg a fosszilis üzemanyagoké ingadozik. Jelenleg az Engie kínálja a legolcsóbb áramot az új céges ügyfeleknek, 2,6 lej/kWh-s áron. A CEZ-nél már 2,8 lej/kWh a legalacsonyabb tarifa, a harmadik legjobb ajánlat pedig a Hidroelectricáé, 3,4 lej/kWh. Az OMV Petrom 4,18 lejért, az E.ON 6,86, az Electrica pedig 7,93 lejért szolgáltat 1 kWh áramot a nem háztartási fogyasztóknak.

Ha a töltőhelyeken az áram ára 3 lej/kWh-ra nőne, ami könnyen bekövetkezhet, akkor a Spring esetében 100 km megtétele már 45 lejbe kerülne. Ez azt jelenti, hogy a költség 7,5 lejes benzin esetén volna egy szinten a Dacia Logannal.

Korábban viszonylag elterjedt volt az elektromos autók otthoni töltése. Ez mostanra nagyon rizikóssá vált, mivel szeptember 1-től a kormány már csak havi 225 kWh fogyasztásig biztosít szabályozott árú villanyáramot a lakosságnak. Amennyiben valaki túl sokat tölti odahaza az autóját, könnyen átlépheti a fogyasztási küszöböt, s kénytelen lesz piaci árat fizetni az áramért, ami fájdalmas lehet.  

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?