Közel 2 millió lejt szán saját maga reklámozására a Pénzügyminisztérium

A tárca szeretne minél több pénzhez hozzájutni a lakossági megtakarításokból az állampapírok révén.

Közbeszerzési eljárást írt ki a Pénzügyminisztérium a Tezaur és a Fidelis állampapírok népszerűsítésére, adta hírül az economedia.ro. A szerződés két évre szólna, az értéke pedig 1,9 millió lej.Fotó: mfinante.gov.ro

A tender győztesének meg kellene alkotni a Tezaur és a Fidelis kötvények vizuális identitását, s reklámhordozókat kellene gyártania plakátok, szórólapok, brosúrák, naptárak, poháralátétek, jegyzetfüzetek, írószerek stb. formájában.

Az állampapíroknak a közösségi médiában (Facebook, Instagram, Twitter, Youtube) való promoválása szintén a nyertes cég feladata lesz. Ebből a célból le kell majd gyártania videó- és animációs klippeket is, s feladata lesz egy-egy reklámszlogen megalkotása is. Az ajánlatokat március 24-ig lehet eljuttatni a minisztériumhoz.

Mindebből az tűnik ki, hogy a tárca több pénzt szeretne a lakossági megtakarításokból az államháztartási hiány finanszírozásához megszerezni. Ez nem lesz egyszerű feladat, mivel a román állampapírokkal a fő probléma nem az, hogy nem eléggé ismertek, hanem, hogy a hozamuk látótávolságban sincs az inflációhoz képest.

A tavaly decemberben piacra dobott Fidelis kötvények éves kamata 7,65 százalék volt, ami a felét sem érte el a 16,4 százalékos inflációnak. Érdemben a januárban kibocsátott Tezaur kötvények esetében sem változott a helyzet: ezek kamata 7,35 százalék volt, míg az éves infláció 15,1 százalék.

Kapcsolódók

Kimaradt?