Idén is kedvezményekkel csalogatják a turistákat Nagyváradra

Tavalyhoz hasonlóan idén is kedvezményeket, többek között ingyenes múzeumi belépést biztosítanak a Nagyváradra látogató turistáknak, ha a programban részt vevő szálláshelyeken legalább két, egymást követő éjszakát eltöltenek.

A kampányról, amely május 4-én már elkezdődött és 2021 végéig tart, a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesülete, a Visit Oradea tájékoztatott. A projekt a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a váradi múzeumok és a helyi tömegközlekedési vállalat (OTL) támogatásával valósul meg.

Azok a turisták, akik a kampányban részt vevő, minősített szálláshelyek valamelyikén legalább két éjszakát töltenek, ingyenesen léphetnek be például a Körösvidéki Múzeumba, a Nagyváradi Városi Múzeumba, a Darvas–La Roche-házban kialakított szecessziós múzeumba, az Ady Endre Emlékmúzeumba, illetve 24 órán keresztül ingyen használhatják a váradi villamos- és buszjáratokat.

Ahhoz, hogy turisták ezeket a kedvezményeket megkaphassák, a szálláshelyeknek regisztrálniuk kell az ezen a honlapon, amelyen keresztül a múzeumokkal és az OTL-vel tartják a kapcsolatot.

Ugyancsak a szálláshelyek munkatársai regisztrálják a kedvezményekkel élni kívánó turistákat (családtagokat is), akik egy QR-kódot tartalmazó automatikus email-üzenetet kapnak, ezt kérésükre a szálláshelyen ki is nyomtatják. A névre szóló kódot ellenőrzik, aztán a múzeumoknál és az akcióban részt vevő vendéglátóhelyeken, valamint a tömegközlekedési kedvezmény igénybevételéhez egy sms-sel aktiválhatják a turisták a szolgáltatást.

Egyelőre a 32 minősített nagyváradi szálláshely közül 11 élt a lehetőséggel, emellett összesen kilenc vendégélő és kávézó lépett be a programba, a jelentkezéseket folyamatosan várják az office@visitoradea.com email címen.

(Címlapkép: Visit Oradea – Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?