Két erdélyi város a legbiztonságosabb európai úti célok között szerepel

Két romániai város, Nagyvárad és Nagyszeben szerepel az European Best Destinations európai utazásokat és kultúrát népszerűsítő honlap idei legbiztonságosabb turisztikai célpontokról összeállított listáján.

Az European Best Destinations platform a legnagyobb európai turisztikai szövetséggel és az Európai Bizottsággal is együttműködik a fenntartható turizmus népszerűsítésében.

A platform olyan turisztikai úti célokat gyűjtött össze, melyeket kevésbé érintett a koronavírus-járvány, illetve ahol speciális higiéniai, egészségvédelmi és fizikai távolságtartásról szóló intézkedéseket vezettek be a szállodákban, étterekben vagy éppen a tömegközlekedési eszközökön.

Nagyváradot többek között azért választották a biztonságos úti célok közé, mert a városban külön kórházat jelöltek ki a COVID-19 járvány betegeinek, bevezették a csoportos (pooling) tesztelést, elővigyázatossági intézkedéseket vezettek be a közintézményekben, biztosították a lakossági maszkellátást – tájékoztatott a várost népszerűsítő Visit Oradea.

Az oldalon többek között Nagyvárad szecessziós épületeit és középkori fesztiválját (sajnos ez idén elmarad – szerző megj.), múzeumait ajánlják a turisták figyelmébe, de említik a turisztikai kártyát is, amellyel az érkezők megnézhetik a közgyűjteményeket és két napon át használhatják a tömegközlekedést is. Nagyszebent a történelem és a természet kedvelőinek is ajánlják az oldalon.

Az oldalon továbbá Grúzia fővárosát, Tbiliszit és Batumi városát, a görögországi Korfut, Prevezat, Horvátország fővárosát Zágrábot, valamint Rijekát, Cavtatot, a portugáliai Algarve-t, az Azori- és Madeira-szigeteket, az Alentejo-régiót, a montenegrói Kotort, Lengyelország fővárosát, Varsót és Gdanskot, Ausztria fővárosát, Bécset, a szlovéniai Bohinjt, Máltát, Litvánia fővárosát, Vilniuszt, Lettország fővárosát, Rigát és a finnországi tajgát legbiztonságosabb európai úti célként.

(Címlapfotó forrása: europeanbestdestinations.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?