Hét lej alá csökkent a gázolaj ára is

Egyelőre csak a Petrom kútjainál, a többi nagy forgalmazónál 7,02 és 7,07 lej között van a dízel ára.

Szerda után csütörtökön is csökkentette az üzemanyagok árát a Petrom. Ennek hatására immár a gázolaj ára is 7 lej alatt van, a vállalat székelyföldi, nagyváradi, szatmári és kolozsvári kútjainál literenként 6,96 lejt kell fizetni érte, derül ki a monitorulpreturilor.info portál adataiból. A többi nagy üzemanyagtöltő hálózatnál továbbra is 7 lejnél többe kerül: a MOL, a Gazprom és a Rompetrol 7,07, a Socar 7,06, míg az OMV és a Lukoil 7,02 lejért adja az olcsóbb dízelt.Fotó: Pixabay

A piacvezető üzemanyag kiskereskedő két nap alatt 14 banival csökkentette a gázolaj árát.

A standard benzin literje 6,81 lejbe kerül a székelyföldi és a kolozsvári Petrom és Lukoil kutaknál, azt követően, hogy szerdán 1, csütörtökön pedig 2 banival lett olcsóbb. Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben 6,83 lej a legolcsóbb benzin. A többi forgalmazó lényegesebben drágábban adja a benzint, az árak 6,91 lejig felmennek.

Az árak jelenleg ugyanazon a szinten vannak, mint 2022 februárjában, az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete előtt. A tavalyi év júniusának végén, mielőtt életbe lépett volna az 50 banis hatósági árcsökkentés, a dízel literje 9,22, a benziné pedig 8,65 lejbe került.

Az árak csökkenésével párhuzamosan csökkent a gázolaj és a benzin ára közti eltérés is, az 1,5 lejes maximumról a jelenlegi literenkénti 13 banira.

Kapcsolódók

Kimaradt?