Hatalmas összeggel támogatja a kormány az élelmiszer- és az építőipari cégeket

A támogatásra közel 2 ezer vállalkozás pályázott, 1826 kap pénzt az európai beruházások minisztériumától.

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma 300 millió euróval támogatja az élelmiszer- és építőipari vállalkozásokat. Az október végi kiírásra összesen 1906 pályázat érkezett be. A kiértékeléskor kiderült, hogy ezek közül 1826 jogosult pályázó van, ebből 437 élelmiszer és 1389 építőipari vállalkozás. Az év végéig a támogatási keret felére, azaz 150 millió euróra írnak alá finanszírozási szerződéseket összesen 467 céggel. A többi szerződés megkötésére jövő év elején kerül sor.Fotó: AdobeStock

„Nagyon fontos, hogy minél hamarabb aláírjuk a szerződéseket a cégekkel. Tudjuk, hogy nekik is nagy szükségük van a pénzre, hiszen az idén rengeteg megpróbáltatás érte őket, de az átlag polgár is érezte ezeknek a megpróbáltatásoknak a hatását. A vállalkozások támogatásával az a célunk, hogy kilábaljunk a válságból és az árak normalizálódjanak. Éppen ezért jövőre is rengeteg kiírással készülünk”– foglalta össze Hegedüs Csilla államtitkár.

A sikeres pályázók az IMM Recover platformon kapnak értesítést a pályázatuk jóváhagyásáról, és ott tölthetik fel a szerződéshez szükséges dokumentumokat is.

A sikeres pályázók listája megtalálható a minisztérium honlapján.

Kapcsolódók

Kimaradt?