Élelmiszer- és építőipari kkv-k 50 és 500 ezer euró közötti összegekre pályázhatnak

Megjelent az élelmiszer- és építőiparban érdekelt kis- és közepes vállalkozásoknak szóló, 411 bis pályázatként ismert támogatási keret végleges kiírása, amelynek keretösszege 300 millió euró. A támogatásra a jó gazdasági mutatókkal rendelkező kkv-k jogosultak.

Az összeget az Európai Projektek és Beruházások Minisztériuma uniós forrásokból fedezi. „A járványhelyzet, a szomszédban dúló háború nagyon nehéz helyzetbe hozta nemcsak az embereket, hanem a vállalkozókat is. Szerencsére azonban voltak olyan vállalkozások, amelyek a nehéz körülmények ellenére is megállták a helyüket és jól teljesítettek. Most rajtunk a sor, hogy segítsük őket a fejlődésben, támogassuk a befektetéseiket annak érdekében, hogy újabb és újabb munkahelyeket hozzanak létre” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az Európai Projektek és Beruházások Minisztériumának RMDSZ-es államtitkára.Illusztráció | Fotó: Adobe Stock

Az élelmiszeriparban és az építőiparban tevékenykedő kkv-k esetében is 89 535 149 euró a támogatási keretösszeg. Mindkét kategóriában fennáll a felülszerződés lehetősége, így összesen közel 300 millió euróra lehet szerződést kötni majd. A közepes vállalkozások esetében 30-60 százalék önrész biztosítása szükséges, míg a mikro- és kisvállalkozásoknál 25-50 százalék között kell legyen az önrész, régiótól függően.

A támogatás értéke a 2021-es pénzügyi évben elért forgalom legfeljebb ötszöröse lehet, a vállalkozások pedig 50 és 500 ezer euró közötti összegre pályázhatnak. A kiírásban megszabott feltételek szerint a támogatást berendezések korszerűsítésére, digitalizálásra, szállítóeszközök vásárlására, illetve energiamegtakarítással kapcsolatos beruházásokra lehet felhasználni.

A végső pályázati útmutató elérhető a minisztérium honlapján. A pályázatokat október 7-étől lehet majd benyújtani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?