Hargita megyei társulás kapta az egyik legnagyobb értékű támogatást vidéki beruházásra

A legtöbb pályázó gyár építésére vagy fejlesztésére igényelt vissza nem térítendő uniós támogatást.  

107,2 millió eurót fizetett ki a pályázóknak a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR), írja a Ziarul Financiar. Az AFIR mostanáig 47 beruházást támogatott. Ezek közül 18 üzemek építését, korszerűsítését vagy bővítését célozta, 8 közutak korszerűsítését, 7 víz- és szennyvízhálózat kiépítését, 6 üvegházak létesítését, 4 vágóhidak, 3 silók építését, egy pedig borászat létrehozását.Fotó: AdobeStock

Az egyik legnagyobb értékű támogatás a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulásnak jutott. A Madéfalván bejegyzett, több önkormányzatot tömörítő civil szervezet a víz- és a szennyvízhálózat fejlesztésére kapott 3,6 millió eurót. Háromszékről a dobollói önkormányzat nyert pénzt az AFIR-tól. A község 2,5 millió eurót kapott a víz- és a szennyvízhálózat kiépítésére, beleértve egy szennyvíztisztító állomást is.

A legnagyobb összegű támogatást egy szilágysági és egy Mehedinți megyei beruházásra folyósította az AFIR.  Mindkét esetben önkormányzati társulás pályázott helyi érdekű utak korszerűsítésére, mely célra 4-4 millió eurót kaptak.

A vidékfejlesztést célzó beruházások esetében a pályázók az összérték 90 százalékának megfelelő értékű finanszírozást igényelhetnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?