Erdélyben nyit autószalont a Tesla

Zuhanórepülésben vannak a Tesla eladásai Romániában, a Model 3 júniusi eredménye 33,3 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

Csütörtökön nyitja meg első erdélyi bemutatótermét a Tesla, írja az economedia.ro. A létesítmény, mely a második Romániában, Kolozsváron található. Az első tavaly nyitotta meg az amerikai vállalat Bukarestben.Fotó: Facebook/Tesla Owners Club Romania

A Tesla a világ legnépszerűbb elektromos autómárkája, Romániában pedig a második legkelendőbb márka. Tavaly 6875 Dacia Springet írattak forgalomba az országban, míg a Tesla Model Y-ból 2079, a Tesla Model 3-ból pedig 1022 darabot.

Idén drasztikusan visszaesett az elektromos autók piaci részesedése, júniusban már csak 4 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 12 százalékkal. Júniusban a Tesla Y már nem szerepelt a három legnépszerűbb típus között, s a Tesla 3 eladásai is 33,3 százalékkal visszaestek. Ennek ellenére az amerikai modell a második helyen állt a Dacia Spring mögött, de mindössze 56 forgalomba íratott autóval.  

Kapcsolódók

Kimaradt?