Szárnyalnak a Tesla eladásai Romániában

Az év első négy hónapjában Elon Musk cége 91 százalékkal több autót értékesített, mint 2022 azonos időszakában.

Nagyon hasított Romániában 2022-ben a Tesla, írja a Ziarul Financiar. Elon Musk cégének hazai leányvállalata 267 millió lejes árbevételt ért el, ami hozzávetőleg négyszerese az egy évvel korábbinak.Fotó: Facebook/Tesla

Tavaly 1020 gépkocsit értékesített Romániában a Tesla, 357 százalékkal többet, mint 2021-ben. Ezzel a második legnépszerűbb elektromos autó volt, csupán a Dacia Spring előzte meg. Ez egyébként nem is csoda, mivel a Spring a legolcsóbb elektromos személygépkocsi az európai piacon.

A világ legismertebb elektromos autógyártója idén is nagyon jól teljesít. Az év első négy hónapjában 91 százalékkal nőttek az eladásai, 534 járművet értékesített. Ez 13,3 százalékos piaci részesedésnek felel meg, ami nagyon jó eredmény, figyelembe véve, hogy magas árfekvésű gépkocsikról van szó.

A Tesla más üzleti modellt alkalmaz, mint a többi autógyártó, a termékeit nem forgalmazókon keresztül, hanem közvetlenül értékesíti. A Tesla Motors Románia 2021-ben nyitotta meg bukaresti irodáját, 14 főt foglalkoztat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?