banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Bár a számlák már nem késnek hónapokat, újabb problémákat jeleznek a Hidroelectrica ügyfelei

A több hónapos késéssel befutó számlák ügye részben rendeződött, azonban újabb problémákkal szembesülnek Románia legnagyobb energiatermelőjének, az Hidroelectrica vállalatnak az ügyfelei: a számlákon nem jelenik meg a leolvasott és beküldött fogyasztás, vagy az e-mailben kapott számla összege eltér attól, ami az alkalmazásban szerepel.

A fogyasztók örülnek annak, hogy időben kézhez kapják a számlát, korábban emiatt annyi fennakadás volt, hogy a normalitás már kivételes esemény számít, állapítja meg a Hotnews hírportál az ügyfelek visszajelzéseire alapozva. Még mindig akadnak ugyan kivételek, a közösségi oldalon az emberek arra biztatják egymást, hogy késés esetén tegyenek panaszt az Országos Energiaszabályozó Hatóságnál (ANRE).Fotó: AgerpresVisszatérő panasz ugyanakkor, hogy a számlán megjelenő fogyasztás eltér attól, amit az ügyfél leolvasott és bejelentett. Olyan eset is előfordul, hogy a szolgáltató rendszeresen havi 300 kilowattórát számláz ki, miközben legtöbb 50 kilowattóra a fogyasztás. Azt is sokan nehezményezik, hogy az alkalmazásban más összeget kell kifizetniük, mint amennyi az elektronikus levélben érkező számlán szerepel.
A Hidroelectrica 2023. szeptember végén 530 850 háztartási ügyféllel rendelkezett, szemben az egy évvel korábbi 256 539 ügyféllel, derül ki a legutóbbi pénzügyi jelentéséből.
A vállalat 16
százalékos részesedéssel piacvezető az energiaellátásban.
Amint megírtuk, a Hidroelectricát az ANRE tavaly 400 000 lejre, 2022-ben pedig 365 000 lejre bírságolta.
A büntetést többek között azért szabták ki, mert késett a számlák kiállításával.
Az ANRE március óta nem jelentett be újabb bírságokat, de az intézmény elnöke, George Niculescu tavaly év végén azt mondta, hogy több mint 170 ellenőrzés van folyamatban az
energiapiacon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?