Futószalagon állítja ki a villanyszámlákat a Hidroelectrica, hogy behozza a több hónapos lemaradást

A héten két villanyszámlát is kiállított az állami tulajdonban levő Hidroelectrica vállalat az ügyfeleinek: június 20-án, kedden a januári energiafogyasztást számlázta, június 212-én, csütörtökön pedig a februárit.

A szolgáltató próbál lefaragni a több hónapos késedelemből, az elmúlt időszakban is havonta két számlát küldött ügyfeleinek, de legalább két- három hetes eltéréssel, most viszont már néhány nap leforgása alatt kapták meg a két számlát a fogyasztók, mutat rá az Economedia gazdasági portál.

Május 5-én a tavaly novemberi fogyasztásra kiállított számlák érkeztek, majd május 31-én a 2022. decemberiek.

Fotó: Agerpres

A csúszások tavaly ősszel kezdődtek a számlázásban, a fogyasztók egy része októberben megkapta a júniusi számlát, majd ez év elejéig kellett várnia a tavaly júliusira.
A Hidroelectrica szerint a késedelmeket az okozta, hogy a vállalat új ügyfélkezelő szoftvert vezetett be, tavaly ősszel pedig több olyan jogszabályi változás is történt, amely hatással volt a fogyasztóknak szállított energia kiszámításának módjára.
Március közepén az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) 400 000 lejre bírságolta a Hidroelectricát,
a büntetést többek között azért szabták ki, mert késtek a számlák kiállításával. A vállalat ugyanakkor bejelentette, hogy indít egy alkalmazást a több mint 500 ezres ügyfélköre számára, amely lehetővé teszi a mobiltelefonos fizetést, ám ez a szolgáltatás még mindig nem elérhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?