A fogyasztók felbonthatják a szerződést, ha a szolgáltató egyoldalúan módosítja a díjszabást

Az előfizetők kártérítés fizetése nélkül felmondhatják szerződésüket, ha a telefon-, internet- és kábeltévé-szolgáltató egyoldalúan módosítja a szerződési feltételeket – hívja fel a figyelmet az országos távközlési hatóság (ANCOM).

A szakhatóság keddi közleményében emlékeztetett arra, hogy a szerződés módosítását mind a felhasználó, mind a szolgáltató kezdeményezheti. A felhasználó a szolgáltatóval folytatott közvetlen tárgyalás útján kérheti a díjszabás vagy a szerződésben előírt egyéb feltétel módosítását.

Ha a szolgáltató egyoldalúan módosítani kívánja a szerződés feltételeit (a szolgáltatások kínálatát, a díjszabást, az árképzési módszereket stb.), akkor köteles tájékoztatni erről előfizetőit a változtatások alkalmazása előtt legalább 30 nappal. Ha az előfizető nem ért egyet a módosításokkal, e 30 napon belül kártérítés fizetése nélkül felmondhatja a szerződést.

A szolgáltatónak az egyoldalú szerződésmódosításról e-mailben, SMS-ben, levélben, az online felhasználói fiókján keresztül vagy faxon kell értesítenie az ügyfeleit. Ha előzetes tájékoztatás hiányában történik meg a szerződésmódosítás, illetve ha a szolgáltató nem tájékoztatja a felhasználót a szerződés felmondásának lehetőségéről, jelenteni kell az esetet az ANCOM-nál – hívja fel a figyelmet a hatóság.

(Címplapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?