Ezzel a kocsival „robbantana” a Ford Craiován

Csaknem újabb ezer dolgozót alkalmaz az amerikai Ford romániai üzemében, ahol ősztől fogják gyártani az Ecosport hobbiterepjáró modellt - közölte csütörtökön a járműgyártó.

A Ford Craiován működtet gyárat, ahol jelenleg 2715 dolgozót foglalkoztat. Számuk őszig 976-al bővül, így az üzemben 3690-en fognak dolgozni. Az új alkalmazottak kiválasztása már áprilisban elkezdődött, ez a folyamat júliusig tart, majd augusztustól fogadja a gyár őket, és őszig további felkészítést kapnak.

A Ford 2008-ban telepedett meg Romániában, ahol összesen 1,2 milliárd eurót fektetett be. A craiovai üzemben a B-Max járművet, valamint az Ecoboost motort gyártják.

Az amerikai gyártó tavaly márciusban jelentette be, hogy 200 millió eurót ruház be romániai üzemébe az új modell gyártása érdekében. Itt fogják gyártani az európai piacra szánt hobbiterepjáró modellt, Oroszország kivételével. Jelenleg az Ecosport Indiában készül. A Chennai-i üzemből fogják ellátni továbbra is az indiai, valamint az egyéb exportpiacokat.

Tavaly a Ford több mint 30 százalékkal növelte Európában a hobbiterepjáró modelljeinek értékesítését, az Ecosport eladása pedig több mint 40 százalékkal bővült. Arra számítanak, hogy az idén is nő a kereslet.

2016-ban 359 306 autót gyártottak Romániában, ebből a francia Renault tulajdonában levő Dacia 320 457-et, az amerikai Ford 38 849-et.

Kapcsolódók

Kimaradt?