Budapest a legjobb ár-érték arányú város nemzetközi felmérés szerint

Budapest lett a legjobb ár-érték arányú város 2014-ben is a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor legfrissebb kutatása szerint. A portál második alkalommal készítette el a városokról szóló kutatását, amely a világ főbb turisztikai célállomásait rangsorolja a meghatározott kategóriákban elért pontszámuk alapján. A felméréshez több mint 54 ezer válaszadó véleményét vették figyelembe. A városokat összesen 16 kategóriában rangsorolták.

Tokió öt kategóriában is az első helyen szerepel: a legbarátságosabb helyiek, a legjobb taxiszolgáltatás, a legtisztább utcák, a legjobb tömegközlekedés és a legjobb általános élményt nyújtó világváros. A japán főváros 13 kategóriában benne van az első tízben.

New York, Róma, és Dubaj egyaránt két-két kategória első helyét szerezték meg: New York a legjobb éttermek és éjszakai élet, Róma a látnivalók és a kultúra, Dubaj pedig a vásárlás és a szállodák tekintetében lett a legjobb a városok között a TripAdvisor felmérése szerint.

A legjobb ár-érték arány kategóriában a magyar főváros Lisszabont és Hanoit előzte meg. Budapest már 2013-ban is a legjobb ár-érték arányú város lett a turisztikai szakportál szerint.

Kimaradt?