Tízezer lejre bírságolták a ditrói pékséget a munkaügyi felügyelők

Tízezer lejre bírságolta a Hargita megyei munkaügyi felügyelőség a Srí Lanka-i pékmestereket alkalmazó gyergyóditrói céget. A szankciónak semmi köze a vendégmunkásokhoz.

A felügyelőség már a múlt héten kiküldte az ellenőreit a gyergyóditrói pékséghez, és már akkor megállapították, hogy a két Srí Lanka-i állampolgárt a törvények betartásával alkalmazta a vállalkozás. A szombati falugyűlésen emlegetett panaszok nyomán tartottak újabb ellenőrzést a cégnél.

Tudor Polak munkaügyi államtitkár kedden a Digi24-nek elmondta, hogy a felügyelők összesen négy szabályszegést találtak hétfőn a gyergyóditrói pékségnél, de egyik sem súlyos. Három esetben csak megrovásban részesült a cég, de a negyedik – munkavédelmi – szabályszegésért 10 ezer lejre bírságoltak a felügyelők. Néhány elektromos berendezésnek nem volt földelése – mondta az államtitkár.

A Hargita megyei munkaügyi felügyelőség főfelügyelője, Dorin Male az Agerpresnek elmondta, hogy az ellenőrzéseket folytatják a gyergyóditrói cégnél. Megerősítette, hogy céljuk elsősorban a helyiek részéről érkező panaszok kivizsgálása.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?