Családjuk aggódik a Ditróban dolgozó Srí Lanka-i vendégmunkásokért

Aggódnak a gyergyóditrói pékségben alkalmazott két Srí Lanka-i pékmesterért a hozzátartozóik, és félti őket az a Srí Lanka-i cég is, amelyen keresztül a két férfi Romániába került.

Erről a vendégmunkásokat a Hargita megyei községben elhelyező Multi Professional Solutions nemzetközi munkaközvetítő ügynökség igazgatója számolt be a Digi24-nek. „Az ázsiai partnercégünk már érdeklődött a két férfi sorsa iránt, tudni akarták, hogy biztonságban vannak-e. Nekünk számot kell adnunk arról, ha valami történik velük. Súlyosan esetben – például bántalmazzák őket – akár az akkreditációnkat is elveszíthetjük” – magyarázta a hírtelevíziónak Corina Constantin.

Az igazgató elmondta, a két Srí Lanka-i férfi családja aggódva követi a gyergyóditrói fejleményeket. Egy angol nyelvű hírcsatornán értesültek arról, hogy ellenségeskedve fogadta őket a község lakóinak egy része. Corina Constantin közölte: még nem tudott pontos információkat nyújtani az ázsiai partnercégüknek arról, hogy a két vendégmunkás továbbra is Ditróban marad-e.

Mint korábban írtuk, szombaton falugyűlést tartottak a Hargita megyei községben, amelyen a felszólalók elsősorban a Srí Lanka-i pékmestereket alkalmazó helyi pékség tulajdonosát bírálták. A tiltakozók petícióba készülnek foglalni a követeléseiket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?