Sepsi Tabakó: gyárfesztivál három műszakban

A Carla's Dreams, a Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, Ganxsta Zolee és a Kartel, az AWS, a Soulwave és a Wellhello is Sepsiszentgyörgyön lép színpadra az augusztus 29 és 31-e között, harmadik alkalommal szervezett Tabakó fesztiválon, jelentették be a szervezők, akik szerint a román közönség számára külön zenei programmal is készülnek. A „gyárfesztivál” idén is három műszakra osztott programot kínál, így délelőtt szakmai előadásokkal, délután koncertekkel és éjszaka bulikkal várják az érdeklődőket.

Miután az elmúlt két kiadás szervezésében a Vibe fesztivál szakemberei voltak a társszervezők, idén kizárólag helyi szervezőkkel valósítják meg a sepsiszentgyörgyi nyárzáró fesztivált az egykori Dohánygyárban, illetve a programkínálatot úgy állítják össze, hogy az tágabb célcsoportnak szóljon. Míg a korábbi kiadások a 14-25 éves korosztályt célozták, idén már a 30-40-es korosztálynak is lesz kínálatuk, jelentette be Ambrus Fruzsina.A szerző fotójaSepsiszentgyörgy alpolgármestere szerint idén a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, a Kónya Ádám Művelődési ház és a Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Fórum együttműködésében valósul meg a Tabakó Fesztivál. Mellettük Kovászna Megye Tanácsa, a Petőfi Kulturális Ügynökség, illetve a Mathias Corvinus Collegium vállal szerepet a programszervezésben és a 2,5 millió lejes költségvetéssel tervezett fesztivál finanszírozásában – emelte ki az alpolgármester.Fotók: Tabakó archívuma Az idei Tabakó fesztivál egyik újdonsága, hogy a zenekarok és énekesek egyetlen színpadon, a Petőfi Színpadon lépnek fel, a kisebb színpadokat a lemezlovasok foglalják el. Az előző évek lakossági visszajelzései alapján a nagyszínpad programja legkésőbb fél kettőig fog tartani, hogy a fesztivál a lehető legkevésbé zavarja meg a városlakók éjszakai nyugalmát.

A bejelentett fellépők között szerepel a Carla's Dreams, a Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, Ganxsta Zolee és a Kartel, az AWS, a Soulwave és a Wellhello is. Erdei Anita főszervező hozzátette: további bejelentések és meglepetések várhatók, ezért érdemes követni a fesztivál közösségimédia-oldalait az újdonságokért.A szervezők felhívják a fesztivál célközönségének figyelmét, hogy június 28-áig, péntekig még 149 lejért lehet megvásárolni Early Bird belépőt. Ezt követően a fesztiválbérlet ára 229 lejre emelkedik. Aki pedig exkluzív fesztiválélményt szeretne, az 329 lejért vásárolhat VIP bérletet is, amivel extra szolgáltatásokat kaphat a Tabakón. Jegyvásárlás és további információk a fesztivál hivatalos oldalán. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?