Otthonról dolgozik? Ezt a három hibát ne kövesse el

A home office során előfordulhatnak olyan hibák, amelyek a munkavégzés és a lelkiállapot kárára mehetnek. Az otthonokesmegoldasok.hu portál felsorolta, milyen bakikat kell elkerülni a nyugodtabb munkavégzés érdekében.

Az ágyból vagy a kanapéról dolgozik

Nem csak a hátnak és a nyaknak rossz, de bizonyítottan csökkenti a hatékonyságot. Ráadásul, ha a munkát beviszi az ágyba vagy a kanapéra, sokkal nehezebben fog tudni kikapcsolódni ezeken a helyeken. Helyette alakítson ki munkaterületeket az otthonában: ha limitáltak a lehetőségei, a konyhaasztal egyik részét tegye otthoni irodájává, vagy szerezzen be egy asztalt a hálószobába.

Fotó: Pexels

Pizsamában dolgozik

Az állandó pizsamában ücsörgés kócos hajjal közel sem nevezhető motiválónak, így előbb-utóbb a munka rovására mehet. Helyette minden munkanapon öltözzön fel, bár természetesen nem kell erőltetni az irodába kötelező kosztümöt. Válasszon olyan ruhát, amit az utcán is viselne, de kellően kényelmes az otthonléthez.

Késő estig dolgozik, mert minden eltereli a figyelmét napközben

Home office során szem előtt van a teli mosogató, a koszos fürdő, vagy éppen a száraz ruhakupac. Két feladat között az ember hajlamos inkább az otthoni teendőit ellátni ahelyett, hogy a munkával foglalkozna, így a kötelező teendőkkel késő estig sem végez. Egy napi rutin bevezetése lehet a megoldás: keljen fel egy órával hamarabb, hogy rendbe tehesse a házat, mielőtt munkához látna. Így biztos nem vonja majd el a figyelmét a házimunka.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?