Metálzene-rajongók, figyelem: újabb koncertek a láthatáron

Decemberi összeállításunkban megírtuk, hogy kik koncerteznek nálunk, ami a keményebb zenei műfajokat illeti – 2022 végén azonban még nem tudtuk, hogy az idei év során kikkel bővül a kínálat a zenei palettán. A következő összeállítás kedvez az underground hívőinek, és azoknak is, akik a mainstreamből néznének be a földalatti metál és társai bugyraiba. Lássuk, mit hoztak össze nekünk az év első felére:

Spectral Shadows Over Cluj – február 18., Kolozsvár, Hardward Pub

Koncertsorozat vagy minifesztivál kizárólag helyi és új fellépőkkel: aki szeretné megnézni, hogy hogy áll jelenleg az erdélyi death metál színtér, az ellátogathat a Putred (simán csak Erdélyt nevezik meg származási helyként), a Doomsday Astronaut (Nagyszeben), a Omnitrocy (Kolozsvár) és az Abacus (szintén Kolozsvár) koncertjeire „a Hardba”. Ahogy írják, a jegyeket helyben lehet majd megvásárolni.

Death Before Dishonor – február 23., Kolozsvár, FORM/Space és február 24., Bukarest, Fabrica klub

A pontosan kétezertől működésbe lépő metálos elemekkel acélozó hardcore-gépezetnek, a Death Before Dishonornak sikerült bekerülnie a műfaj krémjébe. A bostoni banda két helyszínre is ellátogat, Kolozsváron egyedül lépnek fel, Bukarestben azonban nem kevesebb, mint öt (!) előzenekarral: a bukaresti H8, Breathelast, Taking Back August és a Tourist nevű bandák társaságában, amely kiegészül a bolgár szófiai Rugged-del. Jegyeket mindkét eseményre itt és itt lehet vásárolni.

Grima + Aether + Zgripsorium – március 3., Temesvár, Manufactura; március 4., Kolozsvár, Hardward Pub

Különleges eseménynek nézhetünk elébe ezen a dátumon, mivel egyenesen Szibériából, Krasznojarszkból érkezik hozzánk az atmoszferikus black metált játszó, ikertestvérekből álló Grima, akik elmondásuk szerint háborúellenességüket kiterjesztik a kegyetlen környezetpusztítás tényére is. Előttük viszont a Ploiești-i szimfonikus elemekkel átszőtt death metált játszó Zgripsorium lép fel, akiket a lengyel melodikus death metál Aether követ a színpadon. Jegyek a kolozsvári eseményre itt kaphatók.

Master + Schizogen – március 14., Temesvár, Manufactura; március 15., Krajova, Cult Music klub, március 17., Kolozsvár, Hardward Pub

A death metál legenda Masterről és velük turnézó ukrán Schizogenről már írtunk korábbi összeállításunkban, azonban kiderültek újabb dátumok is a turnéjukat illetően: még három helyszínnel bővültek a dátumok, amelyen két erdélyi város is szerepel! Ha el akarjuk őket csípni Temesváron vagy Kolozsváron, a jegyek itt meg itt válthatók meg az eseményre. Az Schizogen jegybevételei, illetve az eladott merchandise nyereségének húsz százaléka az ukrán fronton harcoló alakulatok megsegítésére lesz folyósítva, így aki támogatni szeretné az ügyet, az helyben már meg is teheti.

The Soft Moon – április 3., FORM/Space

A Waves With No Ends elnevezésű, főként post-punk, gothic, darkwave és hasonló sötét alternatív formációkat promováló koncertsorozatának keretében jön Kolozsvárra az amerikai The Soft Moon. A post-punkot játszó Luis Vasquez koncertjéről hamarosan több információ is kiderül, addig el lehet menteni a dátumot.

Clouds + Evadne + Machiavellian Skies – április 20., Bukarest, Quantic; április 21., Kolozsvár, Flying Circus Pub; április 22., Temesvár, Ifjúsági otthon (Casa Tineretului)

A román atmoszferikus doom death metált játszó Clouds külföldön is befutottnak számít, miniturnéjával a fővárost és Kolozsvárt, valamint Temesvárt is érinti a spanyol Evadne (doom death) és a szintén román Machiavellian God (melodic death) zenekarok társaságában. A jegyek a három helyszínre itt válthatók.

Nile – április 26., Kolozsvár, FORM/Space, április 27., Bukarest, Quantic

Az egyiptomi mitológiával 1993-tól operáló technikás death mentál banda is fellép nálunk újra, utoljára 2017-ben láthattuk őket a barcarozsnyói Rockstadt Extreme Festen. Jegyeket mindkét eseményre itt kaphatunk.

Watain + Bølzer + Concrete Winds – május 9., Kolozsvár, FORM/Space; május 10., Bukarest, Quantic

A kultikusnak számító, elképesztő színpadi performanszaikról híres black metálosok, a svéd Watain végre eljut Romániába is, karöltve a svájci, ugyanabban a műfajban alkotó minőségi bandával, a Bølzerrel. A death-grindcore Concrete Winds formációval kiegészülve az európai turnéjuk keménynek ígérkezik. A két helyszínre a jegyek itt és itt vásárolhatók meg.

MONO + GGGOLDDD – május 12., Kolozsvár, FORM/Space; május 13., Bukarest, Quantic

A Pilgrimage of The Soul néven futó turnéjuk alkalmával az ismert experimentális post-rockot játszó japán MONO újra Romániába érkezik. Velük együtt a szintén kísérletezős poszt-rock/elektronikus holland GGGOLDDD fog fellépni mindkét helyszínen. Itt vehetők jegyek, illetve itt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?