Méret, anyag, alkalom: ezekre figyeljen bugyivásárláskor

Noha a szexi és szép fehérneműk minden tekintetet vonzanak, és ki-ki örül, ha birtokol néhányat közülük, a szakértők szerint a hétköznapokban érdemes inkább olyan bugyikat választani, amelyek kényelmesebbek, és segítenek megelőzni az irritációt, a fertőzéseket, főleg azoknak, akik hajlamosabbak rájuk. A femina.hu portál összegyűjtötte a nőgyógyászok ajánlásait.

Könnyed, légáteresztő anyagok

Dr. Diana Hoppe nőgyógyász elmondása szerint a szintetikus, nem légáteresztő textíliákból készült darabok elősegíthetik a baktériumok és gombák szaporodását, hiszen az intim terület ezek miatt könnyen megizzad, és a bőr nem tud megfelelően szellőzni. Dr. Alyssa Dweck hozzátette, a pamut vagy az organikus pamut a legideálisabb azoknak, akik fogékonyabbak a fertőzésekre, ezt dr. Sherry Ross azzal egészítette ki, hogy jó alternatíva lehet, ha legalább a bélés ebből az anyagból készül.

Fotó: Pexels | Artem Beliaikin

A tökéletes illeszkedés is lényeges

Dr. Pari Ghodsi nőgyógyász szerint irritációt megelőzhetik a jól illeszkedő darabok. Figyelni kell arra, hogy a fehérnemű sose legyen túl szoros, különben kidörzsölheti a bőrt, és megnövelheti a szőrbenövés, szőrtüszőgyulladás kialakulásának esélyét. Mindig a méretnek megfelelőt kell választani, a bugyi sose legyen kisebb a kelleténél, és győződjön meg arról is, hogy az esetleges pántok sehol nem vágják majd.

Nem mindegy, milyen célra vásárolja

Más-más stílusú fehérneműt érdemes viselni különleges alkalmakkor, a hétköznapokban, edzéshez, vagy menstruáció alatt. Sportoláshoz mindenképpen puha pamutból készült, jól illeszkedő fehérnemű javasolt, de a menzesz alatt is a kényelmes darabokat érdemes előnyben részesíteni. Dr. Sheila Loanzon hozzátette, az évek múlásával, az életkor változásával az igények is változhatnak. Fontos, hogy ne a megszokás, a divat vagy az elvárások vezényeljenek vásárláskor, hanem az ízlés, az igény és az egészség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A tanga nem feltétlenül rossz

Dr. Alyssa Dweck hozzúfűzte, a tangákat sem kell száműzni a szekrényből, viszont fontos megfelelő szövetből készült darabokat választani, méghozzá a megfelelő méretben. Dr. Kimberly Larson-Ohlsen ezt azzal egészítette ki, hogy egy 2018-as tanulmány szerint nincs különbség a tanga és a sima bugyik között a fertőzések tekintetében, de arra rámutattak, hogy a nem pamut anyagból készült alsóneműk esetén gyakoribb lehet a gombásodás. A legfontosabb tehát itt is az anyag és az, hogy a megfelelő alkalmakkor viselje az ember: edzés során vagy menstruáció alatt lehetőleg más fazont válasszon.

Kapcsolódók

Kimaradt?