banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Megszólalt Suhajda Szilárd felesége: szívszorító volt, amikor meg kellett mondanom a kisfiunknak, hogy apa meghalt

Suhajda Szilárd magyarországi hegymászó a Mount Everest csúcstámadása közben lelte halálát tavaly május végén. Mászását és az azt követő keresőexpedíciót lélegzetvisszafojtva figyelte az egész magyarság, aztán ha nehezen is, de tudomásul kellett venni a szomorú valóságot.

Halálhírének bejelentése, pontosabban a mentőexpedíció leállításának híre óta felesége, Legindi Tímea kerülte a nyilvánosságot. Most azonban Csisztu Zsizsának megtörte hallgatását és őszintén vallott az emberpróbáló időszakról, a Csisztu Sport Castban válaszolt a legkeményebb, legfájóbb kérdésekre is

„Ha Szilárdnak sikerül az Everest palack nélküli megmászása, és hazatér, akkor ez egy közös siker lett volna, mindenki magáénak érzi. Viszont így, hogy tragédia lett, mintha így is szeretett volna mindenki egy szeletet magának. Amikor kitettük az utolsó posztot, hogy befejeződött a keresés, onnantól én nem szólaltam meg, de a háttérben azon dolgoztam, hogy ne jelenjen meg még több butaság” – magyarázta Tímea az elmúlt hónapok hallgatásának okát.

Amint a Nemzeti Sport beszámolt róla, Tímea a mentőexpedícióról is elárult egyes titkos részleteket: „Abban a négy napban tele volt a házunk emberekkel. Egyrészt ott voltak a média munkatársai, másrészt elkezdtek jönni a barátaink. Szilárd mellett szocializálódva ők is tudták, hogy baj van, mert nem ért fel aznap a csúcsra. Én nem bánom, hogy ennyi mindenkit beengedtünk. Ennek köszönhető, hogy valaki a vezető hírek között olvasta, hogy baj van, és ez a valaki lett, aki finanszírozta a keresést” – árulta el Tímea. A keresőakció szinte egy második Everest-expedíciónyi kiadást jelentett, az ő segítsége nélkül nem lettek volna mentőserpák és mentőhelikopteres keresés sem.

„Az én teóriám egyszerű: Szilárd ott volt egy nagyon kitett, omlékony helyen, és egyszerűen lecsúszott. És olyan irányba csúszott le, amely nem az útvonal része, ezért sosem fogják megtalálni. Valószínűleg beesett egy hasadékba, és ezért nem látszik helikopterről sem” – mondta Tímea.

„Szívbemarkoló pillanat volt, mert ki kellett mondanom, hogy apa meghalt, nem jön haza, ketten leszünk, én fogok vigyázni rád. Közben megfogtam a kezét. Látszott rajta, hogy ő ezt érti. A szája elé kapta a kezét, elsírta magát”, mesélte Legindi Tímea.

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?