Megnyitja első üzletét Kolozsváron a Primark

A Vivo! bevásárlóközpontban nyílik meg Kolozsvár első Primark üzlete. Már keresik az alkalmazottakat az újrahasznosításra és a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektető boltba.

A tervek szerint jövőre, 2025-ben nyílik majd meg Románia negyedik, Kolozsvár első Primark üzlete, ahol már keresik az embereket a vezetői pozíciók betöltésére. A Vivo! bevásárlóközpontban helyet kapó bolt összesen 3700 négyzetméternyi üzlethelyiséget foglal majd el két szinten, és a legújabb divattrendek mellett a mindennapi élethez szükséges ruházati, szépségápolási és háztartási cikkeket kínálja majd.

Forrás: Wikipédia

Az üzletben a Primark Cares fenntartható márka termékei is kaphatók lesznek, hiszen a bolt ruháinak most már 55%-a újrahasznosított vagy fenntartható módon előállított anyagok felhasználásával készül, a kereskedő pedig elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ra eléri a 100%-os küszöböt.

A Primark-ot 1969-ban alapították Írországban, akkor még Penneys márkanéven. Célja, hogy mindenki számára megfizethető választékot kínáljon a kiváló minőségű alapdaraboktól kezdve a nők, férfiak és gyermekek számára készült egyedi stílusokon át a szépségápolási termékekig, háztartási cikkekig és kiegészítőkig. A Primark világszerte több mint 400 üzlettel rendelkezik, és folytatja terjeszkedését új és meglévő piacokon azzal a céllal, hogy 2026 végére elérje az 530 üzletet.

Forrás: Primark/ Facebook

„A Primark arra törekszik, hogy fenntarthatóbb divatot kínáljon mindenki számára elérhető áron. A cél, hogy meghosszabbítsa a ruhák életciklusát, megvédje a bolygót és támogassa a ruhákat készítő emberek megélhetését" – árulták el márka képviselői. Ennek érdekében a Primark közzé tette azon terveit, amelyeket 2030-ig el szeretne érni. Ezek közé tartozik, hogy minden ruhadarabot újrahasznosított vagy fenntarthatóbb forrásból származó anyagokból készítsenek, a ruhákat eleve újrahasznosíthatóra tervezzék, a gyártással járó szén-dioxid kibocsátást felére csökkentsék, és méltányos bérezést biztosítanak a dolgozóiknak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?