A legédesebb hétvégi program: 100 cica vesz részt a Nemzetközi Macskakiállításon Kolozsváron

Száz macska vesz részt május 18-án és 19-én a kolozsvári Iulius Mallban megrendezett WCF Nemzetközi Macskakiállítás jubileumi kiadásán.

A világ legkülönlegesebb macskafajtái mutatkoznak be május 18-án és 19-én a kolozsvári Iulius Mallban. A WCF Nemzetközi Macskakiállítást már tizedik alkalommal szervezik meg az országban, a jubileumi kiadáshoz méltóna pedig óriási eseményre számíthatnak az érdeklődők, hiszen 21 macskafajta több mint 100 képviselője lesz megtekinthető.

Illusztráció: Pixabay

Brit hosszúszőrű, brit rövidszőrű, cornish rex, devon rex, maine coon, tacskómacska, bengáli, abesszin, ragdoll, savannah – csak néhány a macskafajták közül, amelyeket a kolozsváriak a Iulius Mallban láthatnak majd szombaton és vasárnap, május 18–19-én, 10.00 és 20.00 óra között.

A rendezvény első felében, minden nap 10:00 órától a versenyre benevezett macskák egyéni bírálatára, a címvédési oklevelek kiosztására és a döntőben való részvételre kiválasztott macskák jelölésére kerül sor. A nap második részében, 17:00 órától kezdődik a „Best in Show”: a négy kategória döntősei lépnek fel a bírák előtt, akik kiválasztják a nap győzteseit.

Illusztráció: Pixabay

Ez a kiadás különleges, mivel pontosan tíz éve szervezték meg az első WCF Nemzetközi Macskakiállítást az országban. Az idei kiadáson résztvevő macskák nyolc országból érkeznek, a nemzetközi bírák pedig Franciaországból, Németországból, Hollandiából, Magyarországról és Romániából. Mivel jubileumi kiadásról van szó, a kiállítás a nemzetközi naptárban szerepel, és a résztvevőknek a WCT Best CAT pontok duplája jár a normál kiállításokhoz képest.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?