Három hét alatt 20 millió követőt szerzett, Zuckerbergnél is kedveltebb Khanabe

Khanabe Lame az a szenegáli–olasz fiatalember, akit a háztartási praktikák és életmódvideók életképtelenségét figurázza ki, nagy sikerrel, hiszen a szenegáli származású olasz TikTok-sztárnak 75 millió követője van, amivel 2021 nyarán a videómegosztó harmadik legnépszerűbb alkotója. A Wikipédia szerint a 24 legtöbb kedvelést kapó TikTok-videó között 6 alkotása szerepel, írja az index.hu portál.

Lame egyéves volt, amikor családjával Olaszországba költözött, ahol egy chivassói lakótelepen szerény körülmények között nőtt fel. Középiskolában focizott és kosárlabdázott, és nem titkolt, hogy nagy rajongója LeBron Jamesnek. Iskola után CNC-gépkezelőként dolgozott.

2020 márciusában, a koronavírus-járvány miatti lezárások idején kezdett videókat készíteni, és három hét alatt húszmillió követőre tett szert. Az időközben internetes hírességgé vált fiatalember fiókját ma már Riggio Alessandro közösségimédia-menedzser kezeli, akinek ügyfelei főként olasz sztárok, színészek és lemezlovasok.

Fotó: Khaby Lame Facebook-oldal

Khaby Lame sikere abból áll, hogy egy nagyon népszerű műfajt, a háztartási praktikák 5 percben, internetes nevén lifehack videókat parodizál. Azaz kólába rakott mentolos cukorkáktól, a szódabikarbóna és fogselyem praktikákon át egészen a ragasztópisztollyal készített strandpapucsig mindent józan paraszti ésszel mutat be. 

Ezek a filmek rendszerint túlkomplikáltak, amelyekből könnyűszerrel gyártható egy sokkal hétköznapigg verzió: ezt teszi Khanabe a TikTokon, megmutatja, hogyan kellett volna egy problémát tényleg praktikusan megoldani. Jó példa legnépszerűbb videója, amiben egy séfkéssel végrehajtott szakértő banánhámozásra bemutatja, hogyan lehet két mozdulattal kézzel meghámozni egy banánt.

Pályája egy évvel a járvány kezdetét követően is felívelőben van. Amikor Instagram-követőinek száma meghaladta Mark Zuckerbergét, maga a Facebook-alapító is gratulált neki. Ha a videói nem lennének elegendőek, Khaby Lame elszörnyedt, rosszalló arckifejezése önálló mémként is életre kelt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?