banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Hajókról le, hajókra fel ugrándoznak az ugrópostások: úgy kell tudniuk futni, mint az atlétáknak

Profi atléták sporttevékenységével ér fel a postások nyári munkája a wisconsini Geneva-tavon, ahol az egyedi ugróposta-szolgálat szilárd futó- és ugróteljesítményt feltételez. A munka elvégzéséhez kiváló fizikumra és atletikus képességekre is szükség van – írja egy helyi hírportál alapján a 24.hu.

Lake Geneva városába máig hajóval szállítják ki a postát: a Geneva-tavon a Walworth nevű postahajó ingázik folyamatosan a dokkok között, és soha nem áll meg. Ezért aztán a postásnak menet közben kell leugrania a fedélzetről, a postaládához szaladnia, majd visszarohannia, hogy még idejében visszaugorjon a hajóra. Az egyedi kézbesítés 105 éves hagyományra tekint vissza, a feladat az elmúlt két évtizedben a nyári munkát kereső kamaszok körében lett igazán népszerű.

Fotó: WTMJ-TV MILWAUKEE | 24.hu

A postahajó konstans 5 mérföld (kb. 8 kilométer) per órás sebességgel halad. Noha a postaláda néhány helyen épp ott van, ahol a postás földet ér, előfordul olyan is, hogy távolabb esik. Mivel kihívással jár, az ugrópostások feladata presztízsnek minősül a tizenévesek körében. Általában annyi a jelentkező, hogy a postaszolgálatot ellátó cég minden évben válogatóversenyt rendez: aki megkapja az állást, a levelek kézbesítése mellett idegenvezetést is tart a hajón utazó turistáknak.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?