banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Rászánta magát a Román Posta a szolgáltatásai digitalizálására

Az állami vállalat 3 500 számítógépet készül vásárolni.

Egyelőre anakronisztikusnak hatnak a hazai postahivatalok és az ott folyó tevékenység, de már érződik a változás első, enyhe fuvallata. Az állami vállalat közbeszerzési eljárást hirdetett meg 3 500 számítógép, képernyő, billentyűzet, egér és operációs rendszer beszerzésére. A beszerzésre körülbelül 10,9 millió lejt hajlandó fordítani az intézmény.

A megrendelésre olyan cégek pályázhatnak, amelyek korábban, maximum három megrendelés keretében, legalább 5 millió lej értékben szállítottak le informatikai berendezéseket az üzletfeleiknek. Az ajánlatok elbírálásában az árnak 50 százalékos súlya lesz, a másik 50 százalékot pedig a felajánlott számítógépek műszaki paraméterei képezik majd.

Az elkövetkező időszakban a Román Posta Rt. 200 millió lejt szán szolgáltatásainak digitalizálására és két logisztikai központ modernizálására, jelentette be Horia Grigorescu vezérigazgató, aki nem mellékesen a PNK bukaresti szervezetének az alelnöke. Ez utóbbi beruházásra azért van szükség, hogy az állami vállalat versenyképes legyen az agresszíven terjeszkedő futárszolgálatokkal szemben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A cégvezetés azt is bejelentette, hogy idén elbocsátanak 300, adminisztratív munkakört betöltő alkalmazottat. Ennek kapcsán Horia Grigorescu elmondta, hogy mióta a vezérigazgatói székben ül, a posta 1 500 operatív és 100 adminisztratív munkakört betöltő személyt alkalmazott.

A Román Postának 23 ezernél több dolgozója van. A tavalyi pénzügyi eredmények egyelőre nem ismertek, 2019-ben a cég 1,27 milliárd lejes árbevétel mellett 24 millió lej nyereséget ért el.

(Nyitókép: postaromana.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?