banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Fauci: az emberek a jövőben is hordani fogják a maszkot

A Fehér Ház első számú egészségügyi tanácsadója, Anthony Fauci szerint bizonyos légúti megbetegedések szezonjában továbbra is tanácsos lehet maszkot hordani a jövőben – írja a CNBC alapján az infostart.hu.

A szakember szerint az emberek már hozzászoktak ahhoz, hogy maszkot kell viselni, ráadásul látszódnak ennek jótékony hatásai is: idén gyakorlatilag nem volt influenza-szezon, köszönhetően azoknak az óvintézkedéseknek, amelyeket az emberek a koronavírus miatt tartottak be.

Fauci szerint ezek után elképzelhető, hogy 1-2 év múlva, bizonyos szezonális betegségek idején az emberek maszkot fognak viselni, hogy magukat és másokat is védjenek a megfertőződéstől.

Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) ajánlása szerint azok, akik már teljes védettséget élveznek a vakcinák által, a szabadban maszk viselése nélkül is sportolhatnak és találkozhatnak kisebb csoportokban, azonban beltéren, tömegben, továbbra is maszk viselését javasolja.

A CDC adatai szerint vasárnap az amerikai népesség több mint 45 százaléka megkapta már legalább az első oltást, 33,9 százalékuk pedig mindkét dózist.

(Címlapfotó forrása: Pixabay)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?