Az amerikai gyerekek úgy beszélnek, mint Peppa malac

Az amerikai szülők szerint a híres Peppa malac rajzfilm megváltoztatja az amerikai gyerekek beszédmódját – közölte az Independent alapján a hvg.hu portál.

A koronavírus-járvány idején megnőtt a rajzfilm népszerűsége a gyerekek körében az Egyesült Államokban, a kicsik pedig egyre inkább kezdték átvenni a szereplők által használt brit kifejezéseket.

Fotó: YouTube 

Az egyik szülő a TikTokon tett közzé egy videót, amelyben a 3 éves lánya idéz a sorozatból brit akcentussal. A felvétel virális lett, több mint 10 millióan látták már eddig. "A fiatalok barátjukként tekintenek Peppára, ezért csodálják, és megpróbálják utánozni. Ez a hízelgés legőszintébb formája – mondta a Peppa Pig Entertainment One Ltd. tulajdonosa.

A járvány alatt egyébként az Amazon Prime Video ingyenessé tette az epizódokat, ami nagyban hozzájárult a sorozat népszerűségéhez. A Peppa malac az utóbbi egy évben a második legnézettebb rajzfilm volt a Spongyabob után.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Egy 2019-es cikk szerint a "Peppa-hatásról" először a Romper nevű szülői oldalon írtak, majd a Twitteren is egyre többen posztoltak róla. Néhány híresség gyereke is áldozatul esett. Casey Neistat vlogger a Twitteren azt írta, "a hároméves lányom elkezdett brit akcentussal beszélni. A Peppa malacból tanulta." Néhány szülő hozzátette, nem csak az akcentus okoz gondot, hanem hogy a gyerekek minden mondat végén röfögnek egyet, ahogy a mesében.

A rajzfilm hatását az egész Egyesült Államokban érezni lehet. A Peppa malacot még fejlődési szakaszban lévő gyerekek nézik, ez pedig kritikus lehet a nyelvtanulás szempontjából. A malac angol akcentusának gyakori hallgatása befolyásolhatja a beszédüket – írta a The Sun.

Kapcsolódók

Kimaradt?