Így teheti biztonságossá a gyerekszobát

A gyerekszobákat a legtöbb szülő már akkor elkezdi kialakítani, amikor még csak úton van a kisbaba. Az újszülött életét mindenki szeretné biztonságossá és bababaráttá tenni, és ilyenkor a többség a természetes dolgokat részesíti előnyben. Hogy minél nyugtatóbb legyen a környezet, és minél kevesebb káros dolog kerüljön a baba közelébe, az otthonokesmegoldasok.hu portál összegyűjtött néhány dolgot, ami segíthet az egészséges gyerekszoba kialakításában.

Organikus festék

Bizonyított, hogy a legtöbb festékben található vegyi anyag párolog, így a szobában tartózkodók rendszerint belélegzik azt. Az illékony szerves vegyületeket tartalmazó festék helyett jó, ha természetes anyagokkal rendelkező organikus festéket keresnek a szülők, amivel a gyerekszobát, vagy akár a ház többi részét is megszépíthetik. Így nem csak a párolgó, levegőben megtalálható káros festék részecskéket kerülik el, de az esetleges falnyalogatás is sokkal biztonságosabb lesz a nagyobbacska gyerekek számára.

Optimális fények

A gyerekek számára a természetes fény a legjobb, ezért tanácsos világosra cserélni a függönyöket, hogy minél világosabb legyen a gyerekszoba napközben. A délutáni szundikhoz jó, ha van effektív sötétítőfüggöny vagy redőny a minőségi alvás érdekében. A villanykörték beszerzésekor a meleg fényűt részesítsék előnyben, hiszen jóval természetesebb, mint a hideg árnyalatú verziók. Ezzel az éjszakai felkelések után is könnyebb lesz a visszaalvás, hiszen a meleg fény nyugtató hatású.

Természetes anyagú kiegészítők

Amikor a baba nőni kezd, és elkezdenek kibújni a fogai, minden rágókává válik számára. Előfordulhat, hogy a szőnyeg sarka lesz a kedvenc rágó játéka, ezért válasszon természetes anyagú szőnyegeket – és minden más textíliánál is ezt részesítse előnyben. A gyapjú szőnyeg puha, meleg, kiváló játszószőnyeg, és mindemellett természetes is, ezért szuper választás a gyerekszobába.

Természetes tisztítószerek

A gyerekszobában mindig természetes tisztítószereket használjon, hiszen a kisgyerekek szívesen nyalogatnak össze mindent. A citromlé, az ecet, szódabikarbóna mind természetes alapanyag, és rengeteg verziójuk van a DIY természetes tisztítószerek kikeveréséhez.

Kapcsolódók

Kimaradt?