A politikusok is köszöntötték a nőket március 8. alkalmából

A magyar és a román kormány képviselői is köszöntötték a hölgyeket a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

Orán Viktor magyar miniszterelnök a kormányhivatal női takarítószemélyzetével osztott meg közös képet a Facebook-oldalán, ezzel – s egy-egy szál virággal – köszönve meg a munkájukat.

Nicolae Ciucă román miniszterelnök szintén a közösségi oldalán fogalmazta meg üdvözletét: „Ma a mellettünk élő nőket ünnepeljük, hálánkat, tiszteletünket és megbecsülésünket fejezzük ki irántuk. Március 8. a nők jogairól is szól, és biztosítom őket, hogy az általam vezetett kormány konkrét intézkedésekkel továbbra is támogatni fogja őket mindabban, amit el akarnak érni'” – írta.

A kormányfő bejegyzése szerint a nők a legfontosabb tevékenységi területeken új szakmai mércét állítanak fel, és számos ágazatban úttörő szerepet játszanak. „Életet és reményt adnak, egyensúlyt biztosítanak. Számos területen úttörők, kreatívak, felkarolják az innovációt és a fejlődést. A legnagyobb kihívást jelentő küldetések élén állnak. Minden nap hálásak vagyunk azért, amit tesznek” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ciucă szerint „egyszerre felelősség és megtiszteltetés” a nők támogatása, bevonásuk a társadalmi, gazdasági és politikai döntéshozatalba, ugyanolyan mértékben, mint amilyen mértékben részt vesznek a társadalom fejlődésében. „Kedves hölgyek és kisasszonyok, napsütéses tavaszt kívánok! Isten éltesse önöket!” – zárta üzenetét a miniszterelnök.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke a közösségi oldalár feltöltött videóban köszöntötte a hölgyeket. „Azt szeretném, ha a nőnap arról is szólna, hogy mi, férfiak, úgy döntünk, hogy jobban figyelünk a nőkre. Mert az egyenlőség otthon kezdődik. Meg a munkahelyen. A mi életünkben. A mi kis köreinkben. Isten éltesse a hölgyeket ma, március 8-án és az év minden egyes napján!” – mondta többek között Kelemen Hunor.

Isten éltesse a hölgyeket!

Azt szeretném, ha a nőnap arról is szólna, hogy mi, férfiak, úgy döntünk, hogy jobban figyelünk a nőkre. Mert az egyenlőség otthon kezdődik. Meg a munkahelyen. A mi életünkben. A mi kis köreinkben.  Isten éltesse a hölgyeket ma, március 8-án és az év minden egyes napján!

Közzétette: Kelemen Hunor – 2023. március 8., szerda

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?