FRISSÍTVE - Jövő héttől a 12-15 éves korosztály is megkaphatja a koronavírus elleni oltást

FRISSÍTVE- Engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Pfizer-BioNTech-vakcina használatát a 12-15 évesek körében is.

Marco Cavaleri, az EMA vakcinát vizsgáló csoportvezetője azt mondta, hogy megkapták azokat az adatokat, amelyek alapján kijelenthető, hogy a fiatalabb tinédzsereknél is nagyon hatásos a Covid-19 ellen a Pfizer-BionNTech-vakcina. 

Az oltást eddig csak a 16 éven felettieknek ajánlotta az EMA, de a több mint 2000 kamasz bevonásával történő vizsgálatok szerint a 12 év fölötti személyeknél is ugyanolyan enyhe mellékhatásokra lehet számítani, mint a 16 éves korosztálynál.

Az EMA tudományos véleménye alapján az Európai Bizottság fogja majd módosítani az oltás európai forgalomba hozatali engedélyét, és minden uniós tagállam maga döntheti el, hogy beoltja el a 12-15 éveseket.

FRISSÍTÉS - Jövő héttől előjegyzés kérhető a 12-15 év közötti gyerekek beoltására, miután pénteken az Európai Gyógyszerügynökség ajánlotta a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett vakcina engedélyezését az említett korosztály számára - közölte Valeriu Gheorghiţă

A COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság vezetője szerint a 12-15 évesek számára ugyanazok az előjegyzési módok, mint a felnőtt lakosság esetében. A 12-15 év közötti tizenévesek beoltásához kötelező a szülők vagy a törvényes gyám beleegyezése. 'Jelenleg az előjegyzési platformot optimalizálják, és a jövő héttől lehetővé válik a szülők fiókján keresztül történő előjegyzés' - írja az oltáskampány vezetője.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?