Meglepő tényező javít a párok szexuális életén

Számos kutatás foglalkozik a párok szexuális életével és azt befolyásoló tényezőkkel. Például, hogy hogyan a táplálkozás, a mozgás vagy éppen a reggel bevetett ágy a szexualitásra. Az otthoni teendők közül az egyik házimunka közös végzése kifejezetten jó hatással van a párok szexuálitásának felpezsdítésében – derül ki a Food News cikkéből.

Jobb szexuális életet élnek azok a párok, akik egyenlő módon osztják meg a házimunkát, ám a közös főzés még jobb hatással van a szexuális életre. A Lightspeed GMI készített felmérést 1000 amerikai részvételével. A válaszok elemzésekor kiderült, a komoly kapcsolatokban élők 88 százaléka, a hosszú ideje házasságban élők 84 százaléka és a jegyesek 94 százaléka véli úgy, hogy a közös főzés hozzátesz ahhoz, hogy kapcsolatuk minden szempontból erős legyen. 

Ennek az lehet az oka, hogy a közös főzés segít elmélyíteni a kommunikációt, hiszen azon túl, hogy meg kell beszélni, mi legyen az ebéd/vacsora, vannak-e hozzávalók, hogyan készüljön az étel, milyen fűszereket használjunk, milyen ital illik a fogáshoz, lehetőséget ad a kommunikációra. Zöldségpucolás közben meg lehet beszélni a nap eseményeit, segítséget lehet kérni, és akár a mélyebb beszélgetésre is lehetőség van a főzelék kavargatása mellett. 

A megkérdezett amerikaiak 98 százaléka szerint a kommunikáció nagyon fontos része az erős párkapcsolatnak, ráadásul a szexualitás terén is fontos, hogy nyíltan és őszintén tudjunk beszélni. A kutatásban résztvevők 78 százaléka úgy gondolja, a közösen főző párok együtt is maradnak. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?