Vizsgálatot folytat a minisztérium az iskolában szexuálisan bántalmazott diák ügyében

Az oktatási minisztérium hétfői közlése szerint Ligia Deca tárcavezető felszólította a bukaresti tanfelügyelőséget, hogy továbbítsa minisztériumnak a két diáktársa által állítólag szexuálisan bántalmazott gyermek ügyében zajló vizsgálat következtetéseit.

„Az erőszak, a zaklatás és a bántalmazó magatartás összeegyeztethetetlen az egészséges és biztonságos iskolai környezettel” - idézte a közlemény Decát. A miniszter emlékeztette a tanintézeteket arra a kötelezettségükre, hogy iskolai erőszak esetén tegyék meg a jelenség kezelésére előírt eljárásban rögzített lépéseket.Fotó: AdobeStock

A közlemény szerint a minisztérium képviselője hétfőn délelőtt a bukaresti tanfelügyelőség képviselőivel együtt felkereste azt az iskolát, ahol az állítólagos eset történt. Az ügyben a fővárosi ügyészség vizsgálódik.

A tanfelügyelőség korábban közölte, hogy a munkatársai ellenőrzéseket tartanak a Nicolae Titulescu Iskolában a diáktársai által állítólag szexuálisan bántalmazott gyermek ügyében. A délelőtt folyamán több felháborodott szülő gyűlt össze a tanintézet udvarán.

Sorin Ion oktatási államtitkár az AGERPRES-nek elmondta, hogy nap folyamán a főtanfelügyelővel együtt elkísérte az ellenőrző bizottságot az érintett iskolába. Hozzátette, hogy az ügyészségi nyomozásra való tekintettel részleteket nem közölhet.

Az államtitkár magyarázata szerint a minisztérium csak azt ellenőrizheti, hogy a tanintézet betartotta-e az iskolai erőszak kezelésére vonatkozó eljárást. „Nem azért mentem oda, hogy személyes nyomozást végezzek” - jelentette ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?