banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Ünnepre hangolódás: adventi üzenetekkel készül a céhes város

Kézdivásárhely Önkormányzata és a Vigadó Művelődési Ház ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnep szépségét, a várakozás meghittségét tudja megteremteni a járványhelyzetben is, ezért az ünnepi gondolatokat az online téren keresztül szeretnék átadni a céhes város lakóinak és nem csak.

Gyertyagyújtás helyett, minden adventi vasárnap, azaz november 28-án, december 5-én, 12-én és 19-én a megszokott időpontban, 18 órától a kézdivásárhelyi egyházak képviselői egy-egy rövid adventi gondolattal idézik meg a várakozást, az ünnepre való készülődést, majd szimbolikusan meggyújtják a Gábor Áron téren felállított koszorú gyertyáját. Az első szombaton, november 28-án Beder Imre református lelkipásztor adja át adventi üzenetét, amely a kézdivásárhelyi önkormányzat Facebook-oldalán lesz elérhető.

Ménessy Kinga, az önkormányzat kommunikációs szakembere elmondta, hogy Kézdivásárhely Önkormányzata és a Vigadó Művelődési Ház ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnepi készülődést, az adventi időszak fontosságát, valamint hagyományát csempéssze be az otthonokba.

???? Van egy jó hírünk: 29 nap múlva karácsony! ???? November 28-án pedig advent első vasárnapja van, így, a hagyományokhoz...

Közzétette: Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc – 2021. november 25., csütörtök

„2012-ben álmodtuk meg először az ünnepváró programsorozatot, amelynek az volt a célja, hogy az ünnepre hangoljuk a céhes város lakóit. Idén második éve már, hogy újra kellett gondolnunk a program megszervezést, de nem annak az árán, hogy az üzenet elvesszen. Ha a dolgok pozitív oldalát nézzük, ilyen módon sokkal több emberhez tudunk eljutni” – tette hozzá Ménessy Kinga.

A Vigadó Művelődési Ház Kristálytömb című adventi videósorozata fontos szelete lesz az idei adventi felkészülési időszaknak. A műsor gyártásvezetője Lung László Zsolt színművész, az intézmény igazgatója. A sorozatban helyi és környékbeli tehetségek fogalmazzák meg ünnepi üzeneteiket Lackfi János író versein keresztül. A videók az adventi időszakban teszik szebbé a várakozás szentségét.

2012-től 2019-ig az ünnepváró programsorozat a szombati gyertyagyújtásokról szólt, ahol a városi iskolák és óvodák működtek közre, valamint egyházi kórusok. A gyertyagyújtások mellett a mikulásvárás, a karácsonyi vásár, ünnepi koncertek és karácsonyi gyermekváros is helyet kapott az egyhónapos programban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?