Újraválasztották Eugen Tomacot a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöki tisztségébe

Fotó: AgerpresÚjraválasztották Eugen Tomac európai parlamenti képviselőt a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöki tisztségébe a párt szombati rendkívüli kongresszusán.

A parlament épületében szervezett PMP-kongresszuson 708 szavazati joggal rendelkező küldött vett részt, közülük 705-en Eugen Tomacra szavaztak, egyvalaki ellene, és két szavazatot érvénytelennek nyilvánítottak - közölték a szervezők.

A PMP főtitkára Ionuţ Simionca lett.

Megválasztották a párt 29 alelnökét is, köztük van Marius Paşcan, Gheorghe Ialomiţianu, Petru Movilă, Dorel Onaca, Florian Bichir, Claudiu Palaz, Ion Ariton, Clement Negruţ, Corneliu Bichineţ és Ştefan Florescu.

Eugen Tomac köszönetet mondott a rá adott szavazatokért, és kijelentette, hogy a párt elsődleges célkitűzése egy „jobboldali tömb” létrehozása, amely „alternatívát kínál” az ország lakosságának. „Természetesen a következő célkitűzésünk visszakerülni a parlamentbe egy olyan csapattal, akik képesek Románia érdekeit képviselni, és persze az is, hogy mi adjuk a következő államfőt az országnak” – mondta a PMP újraválasztott elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?