Újraindul Marosvásárhelyről a vonatjárat Budapestre

Két jelentős változás is lesz a marosvásárhelyi vasútvonalon a december 12. éjféltől életbe lépő új menetrend szerint.

„Az új menetrendnek köszönhetően a Marosvásárhely és Bukarest között közlekedő szerelvény Székelykocsárdon, a Szatmárnémeti–Bukarest vonalon közlekedő vonathoz csatolódik két vagonnal, ebből az egyik hálókocsi” – nyilatkozta a sajtónak Vasile Bora, a marosvásárhelyi vasútállomás vezetője.

Hozzátette, a Marosvásárhelyről induló vonatot az utasok kérésére tették vissza a menetrendbe, a szerelvény reggel 6 órakor érkezik a fővárosba. Kifejtette, a másodosztályra váltott felnőtt jegy 80 lejbe, míg a hálókocsira vett jegy 180 lejbe kerül. Egy másik fontos változás a Marosvásárhely–Budapest vonatjáratot érinti, annak helyreállítására vonatkozik.Fotó: CFR Mures

„A koronavírus-járvány kitörése után a magyar fővárosba induló vonatokat leállították Marosvásárhelyen. Az új menetrendbe visszakerül ez a vonat is. A marosvásárhelyi vagonokat Kolozsváron, a Brassó–Budapest közötti szerelvényhez csatolják” – tájékoztatott a marosvásárhelyi vasútállomás irányítója.

Az új menetrend szerint átlagosan 1200, a Román Állami Vasúttársaság Személyszállító Részlege (CFR Călători) által üzemeltetett vonat napi forgalma lesz biztosítva, ugyanakkor országszerte több felfüggesztett járatot is újraindítanak – áll a vasúttársaság által kiadott közleményben. Az utasok leghamarabb 60 nappal az utazás időpontja előtt, online is megvásárolhatják vonatjegyeiket. A vonatok új részletes menetrendje a CFR honlapján található meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?