Újabb viharok várhatóak kilenc romániai megyében

Sárga és narancssárga riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) több megyére a várható légköri instabilitás miatt. Kilenc megyében másodfokú árvízkészültség van, keleten és délen kánikula tombol.

Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Szilágy, Kolozs, Bihar, Arad, Temes és Krassó-Szörény megyében, valamint Fehér és Hunyad megye hegyvidéki térségeiben a légköri instabilitás miatt felhőszakadások, villámlással kísért záporok és helyenként jégeső is várható, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 35-50 litert, helyenként a 60-80 litert négyzetméterenként. A narancssárga riasztás szombat reggel 6 óráig érvényes.

A Bánságra, a Körösök vidékére, Máramarosra, Erdély bizonyos részeire és a hegyvidéki térségekre sárga viharriasztás van érvényben szombaton 10 óráig, itt 25-40 liter csapadék várható négyzetméterenként.

Mindeközben az ország keleti és déli megyéiben kitart a kánikula, fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató elérheti, sőt akár meg is haladhatja a kritikus 80-as szintet.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) másodfokú árvízriasztást adott ki kilenc megyére. Ez szombat reggelig érvényes és Máramaros, Beszterce-Naszód, Kolozs, Bihar, Szilágy, Szatmár, Arad, Hunyad és Fehér megyét érinti.

(Címlapfotó: Jakab Gyula Csaba)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?